relatietherapie, zin, leven, huwelijk, relatiecoach, relatiehulp, christelijke hulpverlening, huwelijkscrisis, weddingcoach, therapie, zingeving, begeleiding relatietherapie, zin, leven, huwelijk, relatiecoach, relatiecoaching, relatiehulp, christelijke hulpverlening, huwelijkscrisis, weddingcoach, therapie, zingeving, begeleiding

 

Relatietherapie

 

Eén op de drie (huwelijks)relaties eindigt in een scheiding.

Veel voorkomende oorzaak daarvan is dat partners niet meer de tijd nemen voor elkaar. Vanwege werk, huishouden, gezin, hobby's, sport komen ze niet meer aan elkaar toe. Communicatie met elkaar gaat vooral over de praktische dagelijkse dingen en niet over hoe je je voelt en hoe het met je gaat. Daardoor kunnen kleine irritaties uitgroeien tot wezenlijke relatieproblemen. Wanneer het eenmaal zover is dat je alleen nog maar ruzie maakt of langs elkaar heen leeft, lukt het vaak niet meer om er zelf uit te komen.

 

Naast onvoldoende goede communicatie speelt hoe je bent opgegroeid, wat je hebt meegekregen van huis uit, een belangrijke rol in relatieproblemen. De relatietherapie geeft je inzicht in hoe deze persoonlijke factoren, zoals de verbinding die je met je ouders hebt, nu doorwerken binnen je relatie. Je leert jezelf en je partner beter te begrijpen en je leert hoe je verantwoordelijk wordt voor je eigen leven en behoeften. 

Ook kunnen huiswerkopdrachten worden meegegeven zodat je thuis kunt oefenen met communiceren. Het uitvoeren van deze opdrachten zijn bepalend voor het succes van de therapie. Er wordt dus van u behoorlijk veel inzet verwacht.

In circa acht tot tien sessies krijg je het inzicht en de handvatten om je relatie verder zelf weer vorm te geven. Afhankelijk van de aard van de relatieproblemen kunnen meer sessies nodig zijn. De ervaring leert dat de meeste relaties zich door deze therapie gaan verdiepen, waardoor partners met meer liefde en begrip voor elkaar verder kunnen.

 

In het intakegesprek probeer ik inzicht te krijgen in je motivatie en specifieke relatieproblematiek en kun je vragen aan mij stellen. Ik probeer dan ook het aantal sessies dat nodig is voor een verbeterde relatie in te schatten. 

www.zinleven.info © 2007 • Privacy Policy •